Hallo duikvrienden en vriendinnen,

De zomervakanties zijn al weer achter de rug en menigeen heeft het werk of school al weer hervat, al jullie prachtige avonturen zijn natuurlijk prima gesprekstof voor aan de bar in ons Luchtbolletje. Ondanks de tropische buitentemperaturen, waar we allen op dit moment nog volop van mogen genieten, kijkt menigeen al weer uit naar de start van het seizoen 2016 - 2017 om op de dinsdagavond een verkoelend baantje te trekken bij Optisport Dronten of zijn flesjes weer te vullen voor de zwembadtrainingen op de zaterdagavond.

Om een ieder niet langer in spanning te houden willen we alvast de volgende data kenbaar maken;

  • 13 September Start zwemmen op de dinsdag avonden
  • 23-25 September 2e Zeelandweekend
  • 1 Oktober BBQ 8 Oktober Familiezwemmen
  • 15 & 22 Oktober Herfstvakantie (geen training op de zaterdagen)
  • 29 Oktober Start algemene training en scuba doe
  • 29 Oktober & 5 November Introduiken voor nieuwe leden

Aan het trainings- en opleidingsprogramma wordt nog volop gesleuteld, het beloofd weer een attractief programma te worden! E.e.a. is straks natuurlijk allemaal op de site terug te vinden. Of het zwemmen op de dinsdagavonden gedurende de vakanties al dan niet door gaat hebben wij als bestuur nog in overweging, binnenkort hierover meer nieuws. Hopelijk kan een ieder nog genieten van een paar prachtige buitenduiken, aan de temperaturen zal het voorlopig niet liggen.

Groeten bestuur OWSVD, Jan, Antoinette, Henk

Vanaf heden tot eind augustus is er geen banenzwemmen (op kosten van de club) op onze vaste dinsdagavond. Het blijft op de dinsdagavonden wel mogelijk om je fles te komen vullen, maar dan alleen wanneer je dat van tevoren afspreekt met Ingmar Tel of Henri Veens! In de evenementen-kalender op deze site kun je zien wanneer er gedoken wordt. Of bel anders Arno van der Hoeven, hij neemt je graag mee naar allerlei mooie duikstekken. We wensen iedereen een mooie boven- en onderwaterzomer!

Angelo AntonOp zondagochtend 10 juli hebben drie jonge OWSVD-ers (tussen de 14 en 20 jaar) hun 1*-brevet binnengehaald. In de mooie Casteleynsplas werden onder prachtige omstandigheden de laatste skills afgetekend. Met dank aan instructeurs/duikmeesters Eugène ter Haar, Ben van Houten en Jimte Greijdanus. Bedankt mannen, en natuurlijk een welgemeende felicitatie voor de drie geweldige geslaagden: Max van Koulil, Anton Cryns, Angelo van de Graaf!

In de ochtend van 10 juli duikt het OWSVD-team in de Spiegelpolder oftewel de Spiegelplas. Veel leven en bijna altijd helder water. En mooi weer! Vertrektijd waarschijnlijk 08.30 uur.

Voor zaterdag 2 juli is na een inventarisatie op Facebook gekozen voor een duik in de Toolenburgerplas. (Vinkeveen bleek vanwege de kosten en werkzaamheden geen geschikte locatie meer). We maken een eerste duik om ongeveer 10.30 uur en gaan aansluitend genieten van een barbecue-lunch.

Graag zelf voor eten en drinken zorgen; voor een barbecue-apparaat/skottelbraai wordt gezorgd. (Aanvulling: wie heeft er een barbecue of skottelbraai en kan deze meenemen?) Als het eten gezakt is maken we nog een tweede duik. Ook familie en natuurlijk ScubaDoe is van harte welkom tijdens deze dag; er kan ook in de Toolenburgerplas prima gesnorkeld en gezwommen worden. Als ScubaDoeleden of 1-ster-in-opleiding willen duiken met perslucht is een duikkeuring wel noodzakelijk. Informeer ook even bij Sandra Nobel of er voldoende instructeurs mee gaan.

De Toolenburgerplas heeft mooi, helder duikwater met een prachtige kleiwand en een overvloed aan leven. Kenmerkend is ook het leuke duikparcours dat is aangelegd door duikteam Haarlemmermeer. De Toolenburgerplas is ook erg visrijk. Er leven hier enorme snoeken, karpers en meervallen. Je spot ze in ondiep water. (Langzaam rijden over IJweg ivm met hoge drempels! Niet buiten afgezet duikgebied duiken ivm pleziervaart.)

Contactgegevens

Clubhuis "het Luchtbolletje"
Educalaan 32
Dronten

Email sturen

Openings- en vultijden

Openingstijden clubhuis "het Luchtbolletje"
Zaterdagen tijdens trainingsseizoen:  19.00-22.00u
Zwembadtraining in Overboord:         19.30-20.30u

Dinsdagen buiten de vakanties:          20.00-22.00u
Vrij zwemmen in Overboord:               19:30-21:30u