Vanaf heden tot eind augustus is er geen banenzwemmen (op kosten van de club) op onze vaste dinsdagavond. Het blijft op de dinsdagavonden wel mogelijk om je fles te komen vullen, maar dan alleen wanneer je dat van tevoren afspreekt met Ingmar Tel of Henri Veens! In de evenementen-kalender op deze site kun je zien wanneer er gedoken wordt. Of bel anders Arno van der Hoeven, hij neemt je graag mee naar allerlei mooie duikstekken. We wensen iedereen een mooie boven- en onderwaterzomer!

Angelo AntonOp zondagochtend 10 juli hebben drie jonge OWSVD-ers (tussen de 14 en 20 jaar) hun 1*-brevet binnengehaald. In de mooie Casteleynsplas werden onder prachtige omstandigheden de laatste skills afgetekend. Met dank aan instructeurs/duikmeesters Eugène ter Haar, Ben van Houten en Jimte Greijdanus. Bedankt mannen, en natuurlijk een welgemeende felicitatie voor de drie geweldige geslaagden: Max van Koulil, Anton Cryns, Angelo van de Graaf!

In de ochtend van 10 juli duikt het OWSVD-team in de Spiegelpolder oftewel de Spiegelplas. Veel leven en bijna altijd helder water. En mooi weer! Vertrektijd waarschijnlijk 08.30 uur.

Voor zaterdag 2 juli is na een inventarisatie op Facebook gekozen voor een duik in de Toolenburgerplas. (Vinkeveen bleek vanwege de kosten en werkzaamheden geen geschikte locatie meer). We maken een eerste duik om ongeveer 10.30 uur en gaan aansluitend genieten van een barbecue-lunch.

Graag zelf voor eten en drinken zorgen; voor een barbecue-apparaat/skottelbraai wordt gezorgd. (Aanvulling: wie heeft er een barbecue of skottelbraai en kan deze meenemen?) Als het eten gezakt is maken we nog een tweede duik. Ook familie en natuurlijk ScubaDoe is van harte welkom tijdens deze dag; er kan ook in de Toolenburgerplas prima gesnorkeld en gezwommen worden. Als ScubaDoeleden of 1-ster-in-opleiding willen duiken met perslucht is een duikkeuring wel noodzakelijk. Informeer ook even bij Sandra Nobel of er voldoende instructeurs mee gaan.

De Toolenburgerplas heeft mooi, helder duikwater met een prachtige kleiwand en een overvloed aan leven. Kenmerkend is ook het leuke duikparcours dat is aangelegd door duikteam Haarlemmermeer. De Toolenburgerplas is ook erg visrijk. Er leven hier enorme snoeken, karpers en meervallen. Je spot ze in ondiep water. (Langzaam rijden over IJweg ivm met hoge drempels! Niet buiten afgezet duikgebied duiken ivm pleziervaart.)

Het is bijna zover! Met bijna 60 man reizen we komen weekend af naar Zeeland.

Alle deelnemers hebben daarover een uitgebreide informatiemail ontvangen. De tekst van deze mail vind je ook nog een keer op deze site, onder "Documenten - Duik documenten". Ook vind je daar de duikplanning! (Ook deze heeft iedereen per mail ontvangen.)

Contactgegevens

Clubhuis "het Luchtbolletje"
Educalaan 32
Dronten

Email sturen

Openings- en vultijden

Openingstijden clubhuis "het Luchtbolletje"
Zaterdagen tijdens trainingsseizoen:  19.00-22.00u
Zwembadtraining in Overboord:         19.30-20.30u

Dinsdagen buiten de vakanties:          20.00-22.00u
Vrij zwemmen in Overboord:               19:30-21:30u