Het nieuwe duikseizoen komt er weer aan en de AC is weer druk met het organiseren van allerlei verschillende activiteiten.

Allereerst hebben we op 14 maart nog de Algemene Ledenvergadering om 19:30 in 't Luchtbolletje.
 
Op zaterdag 24 maart doen we mee met de landelijke actie van Nederland Schoon. Onze actie heet OWSVD duikt de Wellerwaard schoon. Dat is de zwemplas tegenover de Casteleijnsplas. Meld je hier snel aan als je mee wil duiken. Maar ook supporters op de kant zijn ontzettend welkom!!
 
Op zondag 22 april organiseren we alweer voor de derde keer de Duikmarkt Dronten. Met dit jaar nog veel meer nieuwe en tweedehandsduikmaterialen, de duikarts, de IAHD, Stichting de Noordzee, stichting De Anemoon, Fotograaf Cor Kamman en meer! Houdt deze zondag vrij en kom de markt bezoeken!
 
Op woensdagavond 23 mei gaan we weer te water met de schoolklas die op kamp is in Dronten. Hiervoor zijn we natuurlijk altijd op zoek naar hulp. Drie sterren (in opleiding) iemand die een snorkelles wil geven en mensen die willen helpen om de leerlingen in hun materialen te helpen.
 
Ook het Zeelandweekend staat weer op de site. Van 8 tm 10 juni. Zoals al eerder is aangegeven zullen er weer voldoende kampeerplekken gereserveerd worden voor alle aanmeldingen die binnen zijn voor 24 april. Daarna kun je natuurlijk nog steeds mee maar mag je zelf een plekje reserveren op de camping.
 
 Alle activiteiten staan op de evenementenagenda van de website, dus meldt je snel aan!

De vakanties staan voor de deur, wellicht zijn er onder jullie zelfs gelukkigen die al op pad zijn en misschien al een paar mooie duiken hebben gemaakt!

Dit jaar is zwembad Overboord van 6 augustus t/m 20 augustus gesloten en kunnen wij daarom in die periode niet op dinsdagavond zwemmen, op de site staat dit duidelijk aangegeven op de kalender.

Verder hebben wij binnen het bestuur de volgende data vastgesteld:

  • 9 september, start nieuwe seizoen met een BBQ
  • 16 september, familiezwemmen
  • 23-24 september, 2e Zeelandweekend in het kader van de diverse opleidingsduiken
  • 30 september, start zwembadtrainingen en opleidingen

Deze data komen zsm in de agenda op de site. Voor nu allen een fijne vakantie met hopelijk een paar mooie duiken en wij zien jullie graag op 9-sept bij de BBQ of wellicht eerder ergens aan de waterkant.

Groeten, Bestuur OWSVD
Jan, Antoinette, Henk

 

casplasei

Twee weken geleden begon het ineens te kriebelen. De weermannen voorspelden meerdere dagen achtereen nachtvorst en zelfs dagen met vorst overdag. En vorst betekent ijs!!! Daar waar de ijsmeesters van de elfstedentocht zich nog een keer omdraaien, beginnen duikers dan toch zenuwachtig te worden. Zal het hard en lang genoeg gaan vriezen voor een laagje ijs op de plas? Niemand hoeft er op te staan, niemand hoeft er op te lopen. Zolang je er maar onder kunt, zonder met je luchtbellen het ijs kapot te drukken.

Een vlugge inventarisatie leerden dat er genoeg enthousiastelingen te vinden zijn onder de leden van OWSVD voor een specialty ijsduiken. Ook niet onbelangrijk: er was ook direct een instructeur enthousiast! Cor Bron wilde wel! Dus afgelopen woensdag kwamen we eerst bij elkaar voor het theorie gedeelte. 5 leden van OWSVD en Jimte Greijdanus, zelf geen lid maar omdat hij als instructeur menigmaal geholpen heeft met het brevetteren van leden van de vereniging, voelt het toch een beetje als 'een van ons'.

De dagen erna werd het weer nauwlettend in de gaten gehouden. Zaterdag werden verschillende plassen aan een inspectie onderworpen en tijdens onze wekelijkse zwembadavond werd definitief besloten: We gaan naar de Reigersplas.

Met een boventemperatuur van ongeveer -6, een gevoelstemperatuur van ongeveer +1, een watertemperatuur onder het ijs van ongeveer 2 graden en een soeptemperatuur van ongeveer 65 graden is dit een fantastische duik en clubochtend geworden. Na afloop waren alle 6 de duikers super enthousiast. Dit was leuk, spannend, gezellig en het bleek een stuk minder koud dan verwacht! Helemaal stoer: Arno van der Hoeven en Luke van Koulil zijn als echte bikkels in natpak te water gegaan. André En Maaike Goedegebure Altjo Medema Jimte Greijdanus en Sandra Nobel in droogpak konden mooi meerdere keren seinmeestertje spelen op de kant.

Na afloop kon er heerlijk in het zonnetje nagepraat worden onder het genot van een kop soep, verzorgd door AC-er Hariette Van de Graaf-smit. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door Cor Bron (instructeur), Cor Kamman (kantwacht), Henri Veens (EHBO),Hariette Van de Graaf-Smit (AC), Guyonne Van de Graaf (fotograaf) Dick Stevens (driepoot) Johan Cryns (toezicht) Alyssa Akkerman (seinmeesteres i.o.) de zes duikers en nog een hele rij toeschouwers.

Op de OWSVD facebook-pagina staan heel veel foto's!

En klik hier voor een filmpje van André!

Contactgegevens

Clubhuis "het Luchtbolletje"
8251 GC Educalaan 32
Dronten

Email sturen
 

Openingstijden

Openingstijden clubhuis "het Luchtbolletje"
Zaterdagen tijdens trainingsseizoen: 19.00-22.00u

Zwembadtraining

in het Aat de Jonge zwembad:           19.30-20.30u