Voor zaterdag 2 juli is na een inventarisatie op Facebook gekozen voor een duik in de Toolenburgerplas. (Vinkeveen bleek vanwege de kosten en werkzaamheden geen geschikte locatie meer). We maken een eerste duik om ongeveer 10.30 uur en gaan aansluitend genieten van een barbecue-lunch.

Graag zelf voor eten en drinken zorgen; voor een barbecue-apparaat/skottelbraai wordt gezorgd. (Aanvulling: wie heeft er een barbecue of skottelbraai en kan deze meenemen?) Als het eten gezakt is maken we nog een tweede duik. Ook familie en natuurlijk ScubaDoe is van harte welkom tijdens deze dag; er kan ook in de Toolenburgerplas prima gesnorkeld en gezwommen worden. Als ScubaDoeleden of 1-ster-in-opleiding willen duiken met perslucht is een duikkeuring wel noodzakelijk. Informeer ook even bij Sandra Nobel of er voldoende instructeurs mee gaan.

De Toolenburgerplas heeft mooi, helder duikwater met een prachtige kleiwand en een overvloed aan leven. Kenmerkend is ook het leuke duikparcours dat is aangelegd door duikteam Haarlemmermeer. De Toolenburgerplas is ook erg visrijk. Er leven hier enorme snoeken, karpers en meervallen. Je spot ze in ondiep water. (Langzaam rijden over IJweg ivm met hoge drempels! Niet buiten afgezet duikgebied duiken ivm pleziervaart.)

Het is bijna zover! Met bijna 60 man reizen we komen weekend af naar Zeeland.

Alle deelnemers hebben daarover een uitgebreide informatiemail ontvangen. De tekst van deze mail vind je ook nog een keer op deze site, onder "Documenten - Duik documenten". Ook vind je daar de duikplanning! (Ook deze heeft iedereen per mail ontvangen.)

Clubduik OWSVD bevrijdingsdag 5 mei 2016 -

waarschijnlijk gaat de complete 1*-in-opleidingsgroep te water! Die kunnen wel wat morele steun gebruiken van andere duikers. Want het is zo gezellig als je tijdens je duik opeens een bekende tegen komt! Of je verslikt je van schrik, maar dat vinden we ook leuk. Het wordt mooi weer, we voelen het aan ons water. Ook de vissen beginnen langzaamaan steeds actiever te worden. Iedereen kan weer in z'n natpak, de vorige duik op zondag 24 april heeft dat bewezen. Komt allen! Eventuele introducees welkom. Meld je even aan via de site zodat de AC ook weet op wie ze kunnen rekenen.

Duikmarkt 17 april update
Vergeet niet je duikspullen die je over hebt bij elkaar te zoeken en te (laten) verkopen op onze duikmarkt. Inmiddels heeft iedereen hierover een mail ontvangen. De opbrengst is gewoon voor jezelf, maar er zijn natuurlijk genoeg kansen om tijdens de markt onze club een beetje te sponsoren. Er worden steeds meer activiteiten toegevoegd aan de organisatie; zo kun je, behalve rondstruinen tussen de spullen en de standhouders, onder andere meedoen aan de duikpakhangwedstrijd en zeker ook aan de enveloppenloterij, waarvan inmiddels het prijzenaanbod groeit en groeit. Er komt een ijscokar, en er is een bedrijf aanwezig dat niet alleen materialen verkoopt, maar ook duikreizen organiseert, en er presenteert zich een bedrijfje dat heel gemakkelijk jouw duikfles, -kist of kleding bedrukt met een zelfgekozen logo. Met vragen en suggesties kun je uiteraard terecht bij de AC (Sandra, Ingmar en Arno - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). De AC wordt voor de organisatie van 17 april bijgestaan door een groep vrijwilligers. 

 

Op zondag 17 april van 11.00 tot 16.00 uur organiseert OWSV Dronten de eerste regionale Duik- (en Watersport-) markt in Dronten. Met kraampjes en gezelligheid op het terrein van het clubhuis en op dat van zwembad Overboord. Je vindt er onder andere:
  • Verkoop van tweedehands duikpakken en duikmaterialen – gratis uit te proberen in het zwembad
  • Informatie over duikreizen
  • Verkoop van nieuw duikmateriaal van Zandokhan Diving
  • Tussen en 13.00 en 15.00 uur recreatief zwemmen voor slechts 1 euro
  • Informatie over of een kijkje nemen bij Fundiving (duiken voor mensen met een beperking)
  • Een grootse enveloppenloterij met vele (duikgerelateerde prijzen)
  • De mogelijkheid tot een proefabonnement bij Onder Water Sport Vereniging Dronten
  • Wedstrijd duikpakhangen
  • Plaatsing van eigen tekst of logo’s op je duikflessen, andere materialen of kleding
  • De mogelijkheid om wat te drinken en te eten
Zondag 17 april, tussen 11.00 en 16.00 uur – iedereen is welkom!

Contactgegevens

Clubhuis "het Luchtbolletje"
8251 GC Educalaan 32
Dronten

Email sturen
 

Openingstijden

Openingstijden clubhuis "het Luchtbolletje"
Zaterdagen tijdens trainingsseizoen: 19.00-22.00u

Zwembadtraining

in het Aat de Jonge zwembad:           19.30-20.30u