Voor zaterdag 2 juli is na een inventarisatie op Facebook gekozen voor een duik in de Toolenburgerplas. (Vinkeveen bleek vanwege de kosten en werkzaamheden geen geschikte locatie meer). We maken een eerste duik om ongeveer 10.30 uur en gaan aansluitend genieten van een barbecue-lunch.

Graag zelf voor eten en drinken zorgen; voor een barbecue-apparaat/skottelbraai wordt gezorgd. (Aanvulling: wie heeft er een barbecue of skottelbraai en kan deze meenemen?) Als het eten gezakt is maken we nog een tweede duik. Ook familie en natuurlijk ScubaDoe is van harte welkom tijdens deze dag; er kan ook in de Toolenburgerplas prima gesnorkeld en gezwommen worden. Als ScubaDoeleden of 1-ster-in-opleiding willen duiken met perslucht is een duikkeuring wel noodzakelijk. Informeer ook even bij Sandra Nobel of er voldoende instructeurs mee gaan.

De Toolenburgerplas heeft mooi, helder duikwater met een prachtige kleiwand en een overvloed aan leven. Kenmerkend is ook het leuke duikparcours dat is aangelegd door duikteam Haarlemmermeer. De Toolenburgerplas is ook erg visrijk. Er leven hier enorme snoeken, karpers en meervallen. Je spot ze in ondiep water. (Langzaam rijden over IJweg ivm met hoge drempels! Niet buiten afgezet duikgebied duiken ivm pleziervaart.)

Contactgegevens

Clubhuis "het Luchtbolletje"
8251 GC Educalaan 32
Dronten

Email sturen
 

Openingstijden

Openingstijden clubhuis "het Luchtbolletje"
Zaterdagen tijdens trainingsseizoen: 19.00-22.00u

Zwembadtraining

in het Aat de Jonge zwembad:           19.30-20.30u