Twee weken geleden begon het ineens te kriebelen. De weermannen voorspelden meerdere dagen achtereen nachtvorst en zelfs dagen met vorst overdag. En vorst betekent ijs!!! Daar waar de ijsmeesters van de elfstedentocht zich nog een keer omdraaien, beginnen duikers dan toch zenuwachtig te worden. Zal het hard en lang genoeg gaan vriezen voor een laagje ijs op de plas? Niemand hoeft er op te staan, niemand hoeft er op te lopen. Zolang je er maar onder kunt, zonder met je luchtbellen het ijs kapot te drukken.

Een vlugge inventarisatie leerden dat er genoeg enthousiastelingen te vinden zijn onder de leden van OWSVD voor een specialty ijsduiken. Ook niet onbelangrijk: er was ook direct een instructeur enthousiast! Cor Bron wilde wel! Dus afgelopen woensdag kwamen we eerst bij elkaar voor het theorie gedeelte. 5 leden van OWSVD en Jimte Greijdanus, zelf geen lid maar omdat hij als instructeur menigmaal geholpen heeft met het brevetteren van leden van de vereniging, voelt het toch een beetje als 'een van ons'.

De dagen erna werd het weer nauwlettend in de gaten gehouden. Zaterdag werden verschillende plassen aan een inspectie onderworpen en tijdens onze wekelijkse zwembadavond werd definitief besloten: We gaan naar de Reigersplas.

Met een boventemperatuur van ongeveer -6, een gevoelstemperatuur van ongeveer +1, een watertemperatuur onder het ijs van ongeveer 2 graden en een soeptemperatuur van ongeveer 65 graden is dit een fantastische duik en clubochtend geworden. Na afloop waren alle 6 de duikers super enthousiast. Dit was leuk, spannend, gezellig en het bleek een stuk minder koud dan verwacht! Helemaal stoer: Arno van der Hoeven en Luke van Koulil zijn als echte bikkels in natpak te water gegaan. André En Maaike Goedegebure Altjo Medema Jimte Greijdanus en Sandra Nobel in droogpak konden mooi meerdere keren seinmeestertje spelen op de kant.

Na afloop kon er heerlijk in het zonnetje nagepraat worden onder het genot van een kop soep, verzorgd door AC-er Hariette Van de Graaf-smit. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door Cor Bron (instructeur), Cor Kamman (kantwacht), Henri Veens (EHBO),Hariette Van de Graaf-Smit (AC), Guyonne Van de Graaf (fotograaf) Dick Stevens (driepoot) Johan Cryns (toezicht) Alyssa Akkerman (seinmeesteres i.o.) de zes duikers en nog een hele rij toeschouwers.

Op de OWSVD facebook-pagina staan heel veel foto's!

En klik hier voor een filmpje van André!

Contactgegevens

Clubhuis "het Luchtbolletje"
8251 GC Educalaan 32
Dronten

Email sturen
 

Openingstijden

Openingstijden clubhuis "het Luchtbolletje"
Zaterdagen tijdens trainingsseizoen: 19.00-22.00u

Zwembadtraining

in het Aat de Jonge zwembad:           19.30-20.30u