Twee weken geleden begon het ineens te kriebelen. De weermannen voorspelden meerdere dagen achtereen nachtvorst en zelfs dagen met vorst overdag. En vorst betekent ijs!!! Daar waar de ijsmeesters van de elfstedentocht zich nog een keer omdraaien, beginnen duikers dan toch zenuwachtig te worden. Zal het hard en lang genoeg gaan vriezen voor een laagje ijs op de plas? Niemand hoeft er op te staan, niemand hoeft er op te lopen. Zolang je er maar onder kunt, zonder met je luchtbellen het ijs kapot te drukken.

Een vlugge inventarisatie leerden dat er genoeg enthousiastelingen te vinden zijn onder de leden van OWSVD voor een specialty ijsduiken. Ook niet onbelangrijk: er was ook direct een instructeur enthousiast! Cor Bron wilde wel! Dus afgelopen woensdag kwamen we eerst bij elkaar voor het theorie gedeelte. 5 leden van OWSVD en Jimte Greijdanus, zelf geen lid maar omdat hij als instructeur menigmaal geholpen heeft met het brevetteren van leden van de vereniging, voelt het toch een beetje als 'een van ons'.

De dagen erna werd het weer nauwlettend in de gaten gehouden. Zaterdag werden verschillende plassen aan een inspectie onderworpen en tijdens onze wekelijkse zwembadavond werd definitief besloten: We gaan naar de Reigersplas.

Met een boventemperatuur van ongeveer -6, een gevoelstemperatuur van ongeveer +1, een watertemperatuur onder het ijs van ongeveer 2 graden en een soeptemperatuur van ongeveer 65 graden is dit een fantastische duik en clubochtend geworden. Na afloop waren alle 6 de duikers super enthousiast. Dit was leuk, spannend, gezellig en het bleek een stuk minder koud dan verwacht! Helemaal stoer: Arno van der Hoeven en Luke van Koulil zijn als echte bikkels in natpak te water gegaan. André En Maaike Goedegebure Altjo Medema Jimte Greijdanus en Sandra Nobel in droogpak konden mooi meerdere keren seinmeestertje spelen op de kant.

Na afloop kon er heerlijk in het zonnetje nagepraat worden onder het genot van een kop soep, verzorgd door AC-er Hariette Van de Graaf-smit. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door Cor Bron (instructeur), Cor Kamman (kantwacht), Henri Veens (EHBO),Hariette Van de Graaf-Smit (AC), Guyonne Van de Graaf (fotograaf) Dick Stevens (driepoot) Johan Cryns (toezicht) Alyssa Akkerman (seinmeesteres i.o.) de zes duikers en nog een hele rij toeschouwers.

Op de OWSVD facebook-pagina staan heel veel foto's!

En klik hier voor een filmpje van André!

De nieuwe website van OWSVD is vanaf vandaag live!

Alle leden hebben hierover een email ontvangen met uitleg hoe ze opnieuw kunnen inloggen, mochten daar vragen over zijn, mail dan webmaster(at)owsvd.nl

 

Het nieuwe zwembadseizoen is nu ook voor de Scubadoe, 1* en 2* cursisten gestart! Let dus goed op het zwembadschema en op de aankondigingen van je instructeur(s) over theorie-avonden.

Geachte leden, ouders,

Met enige regelmaat komen we knel te zitten qua bezetting voor het vullen van flessen en/ of uitgifte van materialen. Graag zouden we leden vanaf 18 jaar met 1* brevet of hoger, en of ouders willen opleiden voor vulmeester en uitgifte/ inname materialen. Deze korte opleiding en instructie willen we beginnen in Dec 2016 en afronden in begin 2017, e.e.a. afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Inhoud;

  • Instructie uitgifte / inname materiaal.
  • Instructie vullen flessen 220 en 300 bar / veiligheid en regels.
  • Instructie compressor; controle draaiuren, oliepeil, temperatuur beheersing.

Duur; 3 avonden – 1 avond instructie in december en 2 herhalingsavonden in 2017, waar je laat zien dat je volgens de instructies en veiligheidsregels kan werken. Bij voldoen aan de regels en eisen zal er een aantekening gemaakt worden op de site bij de desbetreffende persoon, zodat bekend is wie er mogen vullen.

Graag nodigen we ook andere leden uit die al vullen en uitgifte doen, om een opfrisavond te doen. Ik zie regelmatig dat er kleine foutjes gemaakt worden. Het is de bedoeling dat je daarna gaat meedraaien in een rooster van materiaal uitgifte en vullen. Samen zijn we de vereniging.

Opgave; Graag naam en telefoonnummer zodat we een planning kunnen maken mbt de opleiding en een vulrooster kunnen samenstellen.

Materiaalbeheer Frans van Elmpt

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Contactgegevens

Clubhuis "het Luchtbolletje"
8251 GC Educalaan 32
Dronten

Email sturen
 

Openingstijden

Openingstijden clubhuis "het Luchtbolletje"
Zaterdagen tijdens trainingsseizoen: 19.00-22.00u

Zwembadtraining

in het Aat de Jonge zwembad:           19.30-20.30u